top of page
Nek- en schoudermassage
images-3.jpeg

CryoPen

cryopen 1.jpg

THIS IS A GREAT PLACE FOR YOUR SKIN

CryoPen.jpg

Snel én nauwkeurig: geen beschadiging van omliggend huidweefsel

Bij de reguliere behandeling is het grote nadeel, dat de omliggende, gezonde huid vaak ook wordt beschadigd door bevriezing. Dankzij de CryoPen® bent u in staat om op de millimeter nauwkeurig behandeld te worden. Dit betekent dat het omliggende gezonde huidweefsel niet wordt aangeraakt, waardoor de behandeling volkomen pijnloos is! 

CryoPen is een veelgevraagde behandeling bij  Rosenberg Skin Clinic omdat je in enkele seconden een plek/vlek definitief verwijderd. CryoPen wordt gedaan als het een klein oppervlak betreft: pigmentvlek, goedaardige moedervlek, steelwratje, wrat, angioom, ouderdomswrat of ruwe plekken (actinische keratose) Soms is een peeling aan te bevelen in combinatie met microneedling (Hydrafacial)

Iedereen heeft wel van die dingetjes op zijn lichaam. Voel maar eens, ben jij overal superglad? Ook donkere platte vlekken kunnen in 1 behandeling verwijderen.

 

Cryotherapie

Met de CryoPen kunnen fibromen, wratjes, ouderdoms- en pigmentvlekken en alle verdere goedaardige huidletsels heel gemakkelijk en doeltreffend worden verwijderd. De direct inzetbare vrieskracht is tot op de millimeter nauwkeurig. Hierdoor wordt ongemak voorkomen omdat omliggend gezond weefsel niet wordt aangetast. Deze veilige behandeling duurt slechts enkele seconden.

De CryoPen kan overal op het lichaam ingezet worden, zoals op het hoofd, in het gezicht, hals, decolleté en handen.

Voordelen cryotherapie met de CryoPen

 • Veilig, snel en efficiënt

 • Geen ongewenste bijwerkingen

 • Steriele procedure

 • Geen verdoving nodig

 • Weinig ongemak

Indicaties

Met de CryoPen kunnen feitelijk alle (goedaardige) ongewenste huidletsels doeltreffend worden vernietigd. Het aantal indicaties is zeer divers en veelvoorkomend.

 • Wratten (Verrucae vulgaris)

 • Ouderdomswratten (Keratose seborrhoica)

 • Voetwratten (Verrucae plantares)

 • Bloedvatgezwelletje (Angioom)

 • Fibromen (Steelwratje)

 • Ouderdomsvlekken (Lentigo senilis)

 • Zonbeschadigingen (Lentigo solaris)

 • Zonneschade (Actinische keratoses)

 • Bindweefselbultje (Lipoom)

Resultaten

Het effect van een CryoPen behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om te herstellen, waardoor het uiteindelijke resultaat pas na 14 dagen goed zichtbaar is. Bescherm de behandelde huid goed tegen invloeden van buitenaf en UV straling, tot wel 4 weken na de behandeling.

Hoe gaat de behandeling?

In het algemeen ervaar je geen of weinig ongemak tijdens en na een cryotherapie behandeling. De huid kan eventueel enkele minuten licht branderig of tintelend aanvoelen.

Enkele seconden na de behandeling kunt u merken dat het behandelde plekje wat roder en gevoeliger kan zijn. Enkele dagen na de behandeling kan er korstvorming ontstaan. Belangrijk is om niet aan de korstjes te pulken of te krabben om littekenvorming en pigmentverschuivingen te voorkomen. De huid heeft tijd nodig om zich te herstellen. Daarom is het uiteindelijke resultaat pas na 14 dagen goed zichtbaar.

Hoe moet ik de behandelde huid verzorgen?

De behandelde huid is kwetsbaar. Bescherm de huid de eerste 48 uur goed en vermijd de sauna, hete douche of bad. Gebruik direct na de behandeling een kalmerende en verzorgende crème. Bescherm de behandelde huid ook heel goed tegen alle ultraviolette straling.

Het behandelde gebied moet tot vier weken na de CryoPen behandeling goed beschermd worden tegen zon-beschadigingen. Dit is nodig om het genezingsproces optimaal te laten plaatsvinden en om ongewenste pigmentverschuivingen tegen te gaan. Het gebruik van een herstellende crème met hoge zonbescherming is wenselijk voor dagelijks gebruik.

Wat is het resultaat van een CryoPen behandeling?

Na één behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Veelal is voor een op de huid liggende indicatie twee tot drie behandelingen wenselijk voor het beste resultaat. Een vervolgbehandeling is mogelijk na twee tot drie weken.

Genitale wratten

Veel mannen en vrouwen worstelen met deze meest voorkomende SOA. Onze cliënten hebben meestal al een traject achter de rug van pijnlijk aanstippen in combinatie met de frustratie dat de genitale wratten steeds terugkomen. Vooral het aanstippen van rond en in de vagina is meestal praktisch ondoenlijk. Hoe fijn is het dan dat je bij de specialist binnen enkele seconden definitief verlost kan worden van dit ongemak.

Als de huid bijna overal is aangedaan door zonschade is het aan te bevelen voor een Glycolzuur peeling te gaan of de extra soft peeling met soft Microneedling in de Hydrafacial. Voordeel van deze behandelmethoden: lichte pigmentvlekken verdwijnen, nieuwe opkomende pigmentvlekken worden in de diepte opgelost, poriën worden kleiner, gladdere frisse uitstraling, huid maakt collageen aan en wordt steviger, fijne rimpeltjes verdwijnen. 

Daarnaast kunnen we nog licht therapie toepassen. In de diepere huidlagen is vaak al zonschade zichtbaar. Het licht van de PDT gaat diep de huid in. Herstelt, lost pigmentstoringen op en maakt collageen aan.

Een goede thuisverzorging is aan te bevelen. Parfum ingrediënten in cosmetica in combinatie met zon is ook een pigmentvlekken verwekker. Wil je safe zitten en het voordeel met ingrediënten die pigment aanpakken? Neem dan een kijkje in onze webshop www.rosenbergskinclinic.nl 

pigmentvlekken creme.jpeg
55a3da10e45f77df2db9b27da924e3645390a977.jpg
Rug massage
bottom of page