top of page
Zwart-wit portret van vrouw met sproeten

UVA Coach
Uiterlijke Verbetering en Acceptatie

Jacqueline Rosenberg (foto rechts) werkt in Amsterdam, Blaricum, Rotterdam en Utrecht en helpt jou gelukkiger te worden met jezelf. Hiermee bedoelen we ons lichaam, dat is wat ons vaak onzeker maakt.

 

Ons lichaam vertelt niet altijd het verhaal van onze binnenkant. Wij brengen jouw verhaal naar de buitenkant. En jouw verhaal van de buitenkant brengen we naar jouw binnenkant. Wat je voelt moet je uitstralen en wat je uit (wil) stralen moet je voelen. Zo vormen ze een geheel en ben jij in balans. Twee verhalen (Stories) worden een geheel. Ze gaan hand in hand.

Onzekerheid overvalt ons allemaal regelmatig. Composing Coaching is de maximale feelgood-vorm van Coaching omdat je helemaal in de schijnwerpers wordt gezet. Jouw onzekerheid wordt voor eens en voor altijd aangepakt. Na deze sessie voel jij je bloedmooi en heb je een hele dikke fotoshoot waar je mee kan pronken. Want jij mag er zijn en dat laat ik jou zien!

Composing betekent samenstellen. In dit geval hebben we het over het samenstellen van jouw leven. Deze bestaat uit Inner & Outer composing.

 • Inner Composing is hoe je jouw leven samenstelt, studiekeuze, werk, relaties, mindset

 • Outer Composing is hoe je met je buitenkant en fysieke lichaam omgaat. Het tastbare van jouw lichaam. De huidverzorging, voeding, bewegen, kleding, visagie, tanden onderhoud, nagels, houding, haar, roken, drinken, slapen, zonschade en over of ondergewicht.

 

We gaan er hier van uit dat jij zelf niet je lichaam bent. Je woont in je lichaam.

 

Je bent wellicht tevreden met jezelf, wat je doet, je hebt een prima sociaal leven, leuk werk maar toch ben je regelmatig onzeker over je uiterlijk.

We pakken even een woonhuis als voorbeeld. Als totaal persoon, Inner & Outer woon je in een huis. We vinden het met zijn allen heel prima als je jouw woonhuis mooi en gezellig maakt. De muren schilder je en je kijkt welke meubels bij jou passen. Ook onderhoudt je jouw huis en opruimen en schoonmaken vind je ook belangrijk. 

Onderhoud

Als we ons lichaam als ons huis beschouwen waarom kost het ons dan toch veel moeite om dit goed te onderhouden. Het lijkt niet belangrijk of we hebben geen tijd. Neem sporten eens als voorbeeld.

We weten allemaal dat een niet fit lichaam ook zijn weerslag heeft op onze gemoedstoestand. Een gezonde binnenkant van het lichaam zie je ook aan de buitenkant.

 

Onzekerheid over je uiterlijk

En als we in de spiegel kijken wat gebeurd er dan? Of nog intenser, we hebben een belangrijke afspraak; een sollicitatiegesprek, een date of je bruiloft is in aantocht.

Onzekerheid kan behoorlijk veel stress opleveren.

De Coaching: er bestaan reeds coaching technieken voor onzekerheid. Deze zijn gestoeld op acceptatie en oefenen. Bijvoorbeeld, je bent onzeker omdat je een presentatie hebt. Dan moet je eerst oefenen voor je vrienden. Maar hoe oefen je onzekerheid over je uiterlijk. Natuurlijk kunnen er onderliggende factoren meespelen uit je jeugd. Misschien ben je wel gepest. We gaan het er wel over hebben maar in plaats van oude herinneringen te ontleden gaan we kijken welke uiterlijke kenmerken jou onzeker maken.

 

We maken een compositie van

 • realistische doelen 

 • onrealistische doelen 

 

We praten over de realistische doelen en hoe we deze kunnen realiseren.

De onrealistische doelen zullen via foto therapie onzichtbaar worden omdat we de compensatietechniek toepassen. We gaan jou sterk aantrekkelijke kenmerken meer laten opvallen waardoor minder mooie kenmerken niet meer opvallen.

De realistische doelen kunnen bestaan uit:

 • het oplossen van het probleem, denk hierbij aan acne, dof haar, hoog voorhoofd (ander kapsel) verouderde huid, overgewicht, je uitstraling past niet bij wie je bent (imago transformatie) jezelf totaal lelijk vinden (spiegelbeeld foto therapie)

Onrealistische doelen kunnen bestaan uit:

 • langer willen zijn (je krijgt wel kledingtips hoe je langer lijkt)

 • Je wilt een andere kleur ogen, dit kan met gekleurde lenzen maar wij proberen liever jou te laten zien dat je ogen prachtig zijn.

 • Je blijkt BDD te hebben: Cliënten met Body Dysmorphic Disorder (BDD) hebben veel last van gedachten over hun uiterlijk die niet of nauwelijks te stoppen zijn. Je vindt jezelf of een bepaald onderdeel van je lichaam niet mooi. Deze 'onvolkomenheid' is ofwel ingebeeld, ofwel sterk overdreven. We gaan met je aan de slag en leggen bij een zware vorm jouw casus neer bij een collega.

Behalve interview-technieken en motivatie-gesprekken geven we jou tevens een imago transformatie die bij jou past. Hierbij gebruiken we:

 • Visagie en camouflagetechnieken

 • Fotografie door professioneel iPhone Photographer

 • Kledingadvies

 • Huidtherapie

 • Mindfulness 

 • Bewust/ anders eten /drinken (minderen) Kijk bij afvallen

 • Fitness

 • Advies over verwijzing naar een andere partij, dit kan een cosmetisch arts zijn, een arts of psycholoog of coach met andere discipline (specialisatie)

We starten altijd met een kort intake-vragenlijstje die je van tevoren invult. Daarnaast ontvangen we graag per WhatsApp wat foto's. Deze digitale intake is vrijblijvend en gratis. Je krijgt dan ook daarna antwoord of we jou deze imago transformatie kunnen geven. Het formulier kun je per WhatsApp opvragen. Zet in je WhatsApp even je mail adres

JacquelineRosenberg.jpg
 • Facebook
 • Instagram

My story....your story..... our stories...

Ons verhaal begon in de jaren 90. Studio Rosenberg was de hippe fotostudio waar je als aankomend model je portfolio liet maken. Handig en vertrouwd. Dan wist je zeker dat je kwaliteit kreeg en niet bij een vieze kerel op een zolderkamer terecht kwam. Ook kregen de aankomende modellen adressen van de beste modellenbureaus. Het liep storm en ondertussen liepen er meerdere visagisten en modestylisten rond want Studio Rosenberg had inmiddels ook een kleinschalige visagisten en modestylisten-opleiding onder haar dak in Bedrijvencentrum Hooghiemstra (aan de Wittevrouwesingel) in Utrecht. In 2008 was er een expositie in New York over het werk van Studio Rosenberg. Ondertussen was Jacqueline Rosenberg zich ernstig aan het verdiepen in een andere tak van sport in de beauty. Het ontwikkelen van het merk Rosenberg Skin Clinic, de huidpraktijk en de psychologie van het gelukkig zijn met jezelf. In dit geval je spiegelbeeld.

 

De oude vertrouwde modellen portfolio shoot is weer terug van weggeweest. Helemaal nieuw is de fotoshoot die jij verdient, jouw kunstwerk, jouw power op beeld, jouw mooiste spiegelbeeld om je eraan te herinneren dat jij er mag zijn! Als ondersteuning voor een Clear Mind, een fit lichaam en een duurzamer leven is Larens Choice Magazine ontstaan.  Nu komen alle facetten bij elkaar. De cirkel is rond.

Studies Jacqueline Rosenberg;

HU, Commerciële economie / Communicatie

Huidspecialist te Utrecht

Visagist te Amsterdam

Fotografie autodidactisch

HU-logo-ENG.png
Kunstgallerij
Levenscoaching

Contact

Voel je vrij om te WhatsAppen of te bellen voor meer informatie of een afspraak te maken.

WhatsApp +31653276070

bottom of page