top of page

Extreem droge huid, de oorzaak en de oplossing


Huid met in het verleden extreem droge huid, na PROTECT+ een huid met zachte glans
Huid met in het verleden extreem droge huid, na PROTECT+ een huid met zachte glans

Xerose (extreem droge huid)

Het fenomeen van extreem droge huid, ook bekend als xerose, is een veelvoorkomende dermatologische aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft. De oorzaken van deze aandoening zijn divers en kunnen variëren van genetische aanleg tot omgevingsfactoren. Wetenschappelijk onderzoek heeft verschillende mechanismen geïdentificeerd die bijdragen aan het ontstaan van een extreem droge huid.


De oorzaak van de extreem droge huid

  • Een belangrijke factor is de verstoring van de huidbarrière.

De buitenste laag van de huid, de hoornlaag, fungeert als een beschermende barrière tegen vochtverlies en externe irriterende stoffen. Wanneer deze barrière beschadigd raakt door factoren zoals overmatig gebruik van reinigingsmiddelen, langdurige blootstelling aan hete douches of koude, of een tekort aan bepaalde lipiden en eiwitten, kan waterverlies optreden, waardoor de huid uitdroogt.


  • Een ander mechanisme is een verminderde productie van natuurlijke hydraterende stoffen in de huid, zoals ceramiden, vetzuren en cholesterol.

Deze stoffen zijn essentieel voor het vasthouden van vocht in de huid.

  • Verschillende interne en externe factoren, zoals veroudering, hormonale veranderingen (overgang), blootstelling aan UV-straling en bepaalde medicijnen, kunnen de productie van deze hydraterende stoffen verstoren, wat resulteert in een drogere huid.


  • Daarnaast kunnen omgevingsfactoren een belangrijke rol spelen bij het veroorzaken van een extreem droge huid.

Droge lucht, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de luchtvochtigheid laag is, kan leiden tot overmatig vochtverlies van de huid. Daarnaast kunnen blootstelling aan harde weersomstandigheden zoals wind en zonlicht de huid verder uitdrogen en beschadigen.


  • Genetische aanleg speelt ook een rol bij het bepalen van iemands vatbaarheid voor een droge huid.

Sommige mensen hebben van nature een minder efficiënte huidbarrière of een lagere productie van hydraterende stoffen, waardoor ze meer kans hebben op het ontwikkelen van de extreem droge huid (xerose).


Samengevat; de oorzaak van de extreem droge huid is een complex samenspel

Al met al is de extreem droge huid het resultaat van een complex samenspel van genetische, fysiologische en omgevingsfactoren. Het begrijpen van deze mechanismen is essentieel voor de ontwikkeling van effectieve preventieve en therapeutische strategieën voor het beheersen en behandelen van deze veelvoorkomende dermatologische aandoening; de extreem droge huid.


Rosenberg Skin Clinic, Protect+ creme tegen extreem droge huid
Creme tegen extreem droge huid van Rosenberg Skin Clinic

Het Wetenschappelijke Verhaal achter PROTECT+ Zalf van Rosenberg Skin Clinic voor de Extreem Droge Huid

In de eindeloze zoektocht naar effectieve huidverzorgingsproducten voor de extreem droge huid heeft Rosenberg Skin Clinic een baanbrekende innovatie geïntroduceerd: de PROTECT+ zalf. Deze zalf vertegenwoordigt een nieuwe benadering van hydratatie en bescherming door het nabootsen van talg, het natuurlijke huidvet dat cruciaal is voor het behoud van een gezonde huidbarrière.


Hydratatie en beschermen tegen de extreem droge huid

De formule van PROTECT+ is doordrenkt met een geavanceerde combinatie van ingrediënten, elk zorgvuldig geselecteerd vanwege hun bewezen vermogen om hydratatie te bevorderen en de huid te beschermen tegen uitdroging en schadelijke invloeden van buitenaf.


Watermoleculen vasthouden bij de extreem droge huid

Een van de sleutelingrediënten in PROTECT+ is hyaluronzuur, een krachtige vochtinbrenger die in staat is om watermoleculen vast te houden en vochtverlies te minimaliseren. Deze eigenschap is essentieel voor het herstellen van de natuurlijke vochtbalans van de huid en het verminderen van droogte en ruwheid.


Huid barrière versterken van de extreem droge huid

Daarnaast bevat de zalf een unieke mix van petroleum en paraffinum liquidum, die samenwerken om een beschermende barrière op de huid te vormen. In tegenstelling tot veel conventionele crèmes die slechts een oppervlakkige laag achterlaten, dringt de PROTECT+ zalf diep door in de huid, waar deze zijn hydraterende en beschermende eigenschappen optimaal kan benutten.


Ingrediënten zodat de extreem droge huid soepel en zachter wordt

De toevoeging van glycerine en sorbitan oleate verbetert de hydratatie en maakt de huid soepeler en zachter, terwijl carnaubawas bijdraagt aan de textuur en de zalf gemakkelijk aan te brengen maakt.


Lipiden in de strijd tenen de extreem droge huid

Belangrijk is ook de aanwezigheid van cholesterol en ceramide 3, essentiële lipiden die van nature in de huid voorkomen en een cruciale rol spelen bij het behoud van de huidbarrière en het voorkomen van vochtverlies. Door deze lipiden toe te voegen, helpt PROTECT+ de natuurlijke beschermingsmechanismen van de huid te versterken en de droge, gevoelige huid te kalmeren en te verzachten.


Rijke zalf met matte finish voor de extreem droge huid

Ten slotte zorgen de aanwezigheid van oliën zoals oliezuur en palmitinezuur, samen met verdikkingsmiddelen zoals carbomer en tromethamine, voor een evenwichtige en stabiele formule die gemakkelijk aan te brengen is en snel door de huid wordt opgenomen, zonder een ongewenst plakkerig of vettig gevoel achter te laten.


Beschermingsbarrière en microbioom blijft behouden van de extreem droge huid

De wetenschappelijk geavanceerde formule van PROTECT+ is een mijlpaal in de huidverzorging voor de extreem droge huid, omdat het niet alleen hydrateert, maar ook de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid versterkt en behoudt.


Resultaat; de extreem droge huid ziet er gehydrateerd en stralend uit

Met zijn unieke vermogen om talg na te bootsen en diep in de huid door te dringen, biedt PROTECT+ een effectieve oplossing voor droogheid, ruwheid en gevoeligheid, waardoor de huid er gezond, gehydrateerd en stralend uitziet en aanvoelt.


Te koop bij webshop www.rosenbergskinclinic.nl (altijd op voorraad) en bij BOL 

Rosenberg Skin Clinic is aangesloten bij Huidspecialisten.com 

Voor vragen over jouw huid of producten is er een WhatsApp service op +31(0)6 53 27 60 70 of bel +31(0)35-208 07 20

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page