top of page

Glycolzuur en retinol


Vrouw ziet er goed uit door glycolzuur en het nieuwe retinol: HPR
Bij anti Aging is de combi van glycolzuur en het nieuwe retinol, HPR, een fantastisch duo

Glycolzuur en retinol vitamine A zijn twee populaire ingrediënten in huidverzorgingsproducten die bekend staan om hun voordelen voor de huid. Glycolzuur en retinol vitamine A hebben verschillende eigenschappen en voordelen, en ze kunnen afzonderlijk worden gebruikt of samen, afhankelijk van uw huidtype en -behoeften. Belangrijke informatie over de combinatie van glycolzuur en retinol vitamine A.

Glycolzuur is een type alpha hydroxy acid (AHA) dat wordt gewonnen uit suikerriet of andere bronnen. Het is een exfoliërend ingrediënt dat de bovenste laag van de huid verwijdert, waardoor dode huidcellen worden geëxfolieerd en de huidtextuur wordt verbeterd.

Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, acne littekens en hyperpigmentatie, omdat het de celvernieuwing bevordert en de huid er frisser en stralender uit laat zien. Dit doet Retinol vitamine A ook dus ze versterken elkaar.

Glycolzuur kan echter de huid gevoeliger maken voor de zon, dus het is belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken bij blootstelling aan UV-stralen.

Retinol, ook bekend als vitamine A, is een retinoïde en een krachtig huidverzorgingsingrediënt. Het is effectief bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, acne en het verbeteren van de algehele huidtextuur.

Het bevordert de collageenproductie en versnelt de celvernieuwing, wat resulteert in een jongere en egalere huid. Glycolzuur heeft ook deze werking.


Glycolzuur en retinol vitamine A

Retinol vitamine A kan echter bij sommige mensen initiële bijwerkingen veroorzaken, zoals roodheid, schilfering en irritatie. Het is belangrijk om het langzaam te introduceren in uw huidverzorgingsroutine en het 's nachts te gebruiken.


Het nieuwe Retinol (vitamine A): Hydroxipinacolone ritoate (vitamine A)

Hydroxipinacolone ritoate vitamine A is beter opneembaar dan Retinol.

Hydroxypinacolone retinoate (HPR) is een relatief nieuw ingrediënt in de huidverzorgingsindustrie en wordt vaak gepromoot als een alternatief voor retinol. Retinol vitamine A is afgeleid van vitamine A en staat bekend om zijn effectiviteit bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en het verbeteren van de huidtextuur. HPR is een vorm van retinoïde (vitamine A) die beweert vergelijkbare voordelen te bieden zonder de bijwerkingen en irritatie die soms geassocieerd worden met retinol.

Of HPR beter is dan retinol voor de huid hangt af van verschillende factoren, waaronder de individuele huidtype en -behoeften, de concentratie van het ingrediënt in het product en de gewenste resultaten. Hier zijn enkele overwegingen:


Minder Irritatie: HPR wordt vaak gepromoot als minder irriterend dan retinol, wat vooral belangrijk kan zijn voor mensen met een gevoelige huid. Sommige mensen verdragen retinol niet goed vanwege bijwerkingen zoals roodheid, schilfering en een branderig gevoel. HPR wordt geacht deze bijwerkingen te verminderen. En beter opneembaar.


Effectiviteit: Retinol is al tientallen jaren grondig bestudeerd en heeft bewezen voordelen voor de huid, zoals het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de huidtextuur en het stimuleren van de collageen productie. Toch wint HPR het van Retinol omdat HPR in grotere hoeveelheden kan worden gebruikt zonder irritatie en vanwege de goede opneembaarheid.


Als u zowel glycolzuur als retinol in uw huidverzorgingsroutine wilt opnemen, is het raadzaam om dit met mate te doen. U kunt ze op verschillende dagen van de week gebruiken of 's ochtends en 's avonds afwisselen, afhankelijk van uw tolerantie. Het is ook belangrijk om uw huid te beschermen tegen de zon wanneer u deze ingrediënten gebruikt, omdat ze de huid gevoeliger kunnen maken voor UV-stralen. Raadpleeg altijd een dermatoloog of huidverzorgingsspecialist als u twijfels hebt over welke producten het meest geschikt zijn voor uw huidtype en -behoeften.


Rosenberg Skin Clinic heeft inmiddels verschillende producten gecombineerd met HPR ipv Retinol. Onder andere de N4 vitamine A Glycolzuur (een gel dat je smeert als een serum) en de N8 AGING tegen huidveroudering. De N4 en N8 zijn ook bij BOL verkrijgbaar.

301 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page