top of page

Hyaluronzuur


Hyaluronzuur kent 2 soorten; klein en groot moleculair die beide een sterke huidverbetering geven. In de diepere huidlaag reparatie en opvulling en aan de oppervlakte hydratatie en bescherming. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof met het vermogen vocht aan zich te binden en de collageen-productie te verbeteren. Hiermee is Hyaluronzuur een sterke speler in huidverjonging.


Hyaluronzuur, ook wel bekend als hyaluronan of hyaluronica, is een natuurlijk voorkomend polysacharide (een soort suikermolecuul) dat in het menselijk lichaam en in veel andere organismen wordt aangetroffen. Het speelt een belangrijke rol in verschillende weefsels en functies in het lichaam, met name in de huid, gewrichten en ogen.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van hyaluronzuur:

 1. Huidverzorging: Hyaluronzuur wordt veel gebruikt in cosmetische producten, met name in huidverzorgingsproducten zoals serums, crèmes en injectables. Het heeft de eigenschap om water aan te trekken en vast te houden, wat kan helpen bij het hydrateren van de huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

 2. Gewrichtsgezondheid: Hyaluronzuur is een natuurlijk smeermiddel in gewrichten en helpt bij het behoud van gewrichtsgezondheid en mobiliteit. Het wordt soms gebruikt als een injecteerbare behandeling voor mensen met aandoeningen zoals artrose om de gewrichtssmering te verbeteren.

 3. Ooggezondheid: In het oog speelt hyaluronzuur een rol in het behoud van de structuur en het vochtgehalte van het oog. Oogdruppels en gels met hyaluronzuur worden vaak gebruikt om droge ogen te behandelen.

 4. Wondgenezing: Hyaluronzuur speelt ook een rol in het genezingsproces van wonden. Het kan helpen bij de vorming van nieuw weefsel en het verminderen van ontsteking.

Hyaluronzuur wordt doorgaans goed verdragen door het lichaam en heeft weinig bijwerkingen. Het is belangrijk om te weten dat hyaluronzuur zowel van nature in het lichaam voorkomt als synthetisch kan worden geproduceerd voor gebruik in verschillende medische en cosmetische toepassingen. Als je overweegt hyaluronzuur te gebruiken voor een specifieke toepassing, is het raadzaam om met een arts of dermatoloog te overleggen om de beste benadering voor jouw situatie te bepalen.


Hyaluronzuur slikken, is dat zinvol

Het slikken van hyaluronzuur als supplement wordt soms gepromoot als een manier om de huid te hydrateren en rimpels te verminderen, maar er is over het algemeen weinig wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te ondersteunen. Hyaluronzuur is een relatief grote molecuul dat moeilijk door de darmwand kan worden opgenomen, en het is niet duidelijk of orale inname dezelfde voordelen biedt als lokale toepassingen of medische injecties.


Wat doet hyaluronzuur op de huid? Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in het menselijk lichaam en speelt een belangrijke rol in de gezondheid van de huid. Het wordt vaak gebruikt in cosmetische en huidverzorgingsproducten vanwege de voordelen voor de huid. Hier is wat hyaluronzuur doet op de huid:

 1. Hydratatie: Hyaluronzuur heeft een opmerkelijk vermogen om water vast te houden. Het kan tot duizend keer zijn gewicht in water vasthouden, waardoor het de huid diep hydrateert. Dit maakt de huid voller, gladder en gehydrateerd, waardoor het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels wordt verminderd.

 2. Volume en stevigheid: Naarmate we ouder worden, vermindert de natuurlijke productie van hyaluronzuur in de huid, wat kan leiden tot verlies van volume en stevigheid. Door hyaluronzuur toe te voegen aan huidverzorgingsproducten of injecteerbare fillers, kan de huid er voller en steviger uitzien.

 3. Verbeterde textuur: Hyaluronzuur kan de textuur van de huid verbeteren door deze gladder en zachter te maken. Het kan helpen bij het verminderen van onregelmatigheden en het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid.

 4. Wondgenezing: Hyaluronzuur kan ook helpen bij het versnellen van de wondgenezing. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan de genezing van snijwonden, brandwonden en andere beschadigingen van de huid bevorderen.

 5. Bescherming: Hyaluronzuur fungeert als een natuurlijke barrière tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en vervuiling. Dit kan de huid helpen beschermen tegen vroegtijdige veroudering en schade.

Hyaluronzuur wordt op verschillende manieren gebruikt in huidverzorgingsproducten, waaronder serums, crèmes en maskers. Het kan ook worden gebruikt in medische procedures, zoals injecteerbare fillers, om rimpels en volumeverlies in het gezicht te behandelen. Het is belangrijk om te onthouden dat de effecten van hyaluronzuur tijdelijk zijn en regelmatig gebruik vereisen om de voordelen te behouden. Als je overweegt hyaluronzuurproducten te gebruiken of medische procedures te ondergaan, is het raadzaam om dit te bespreken met een dermatoloog of een gekwalificeerde professional (Huidspecialisten.com) om de beste aanpak voor jouw specifieke behoeften te bepalen.


Klein moleculair Hyaluronzuur en groot moleculair Hyaluronzuur; het verschil Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die van nature in de huid en andere weefsels van het lichaam voorkomt. Het wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten en cosmetische behandelingen vanwege zijn vermogen om vocht vast te houden en de huid er voller en gehydrateerd uit te laten zien. Er zijn twee belangrijke vormen van hyaluronzuur die in cosmetica en huidverzorging worden gebruikt: klein moleculair hyaluronzuur en groot moleculair hyaluronzuur.

 1. Klein moleculair hyaluronzuur:

  • Kleine moleculen van hyaluronzuur hebben een lager molecuulgewicht en zijn over het algemeen in staat dieper in de huid door te dringen.

  • Ze kunnen helpen om de huid van binnenuit te hydrateren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen door de huid op te vullen en als het ware te repareren.

  • Klein moleculair hyaluronzuur wordt vaak gebruikt in serums en crèmes voor anti-aging doeleinden.


 1. Groot moleculair hyaluronzuur:

  • Grote moleculen van hyaluronzuur hebben een hoger molecuulgewicht en blijven meestal aan het oppervlak van de huid.

  • Ze vormen een beschermende laag op de huid die vochtverlies voorkomt en de huid zachter en gladder maakt.

  • Groot moleculair hyaluronzuur wordt vaak gebruikt in hydraterende crèmes en lotions.


In sommige producten worden zowel kleine als grote moleculen van hyaluronzuur gecombineerd om een uitgebreider effect te bereiken. Het kleine moleculaire hyaluronzuur kan diepere hydratatie en anti-aging voordelen bieden, terwijl het grote moleculaire hyaluronzuur kan helpen om de huid aan het oppervlak te verzachten en te beschermen. Het is belangrijk op te merken dat hyaluronzuur over het algemeen goed wordt verdragen door de meeste huidtypes, maar het kan in zeldzame gevallen huidirritatie veroorzaken.


Wat is het beste serum tegen rimpels? Ga rimpels tegen met een hyaluronzuur serum

Wanneer je huid wat ouder wordt, kun je het beste een anti-aging serum met hyaluronzuur gebruiken. Hyaluronzuur is namelijk een anti-aging molecule die als het ware de huid met water verbindt. Hierdoor wordt de huid opgevuld wat een gunstig effect heeft op rimpels. Door bovenstaande studie heeft bijvoorbeeld Rosenberg Skin Clinic zowel klein als groot moleculair Hyaluronzuur toegepast.


Welk percentage Hyaluronzuur is het beste?

Helaas zijn er veel merken die maar een klein percentage Hyaluronzuur gebruiken om de naam als marketing instrument op het product te kunnen zetten. Het Hyaluronzuur N5 van Rosenberg Skin Clinic is puur en bevat enkel alleen Hyaluronzuur die puur onder een crème of huidolie aangebracht kan worden. Een huidolie (zoals N6 Rosenberg Skin Clinic) is de beste laatste stap of een zalf (N10) die geen water bevat zoals een crème en minder snel het vocht uit de huid laat verdampen. Kijk ook eens bij BOL voor deze producten


Heb je vragen? Maak gerust gebruik van de WhatsApp service op 06 53 27 60 70


108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page