top of page

Waarom de acne specialist ook naar voeding moet kijkenDe acne huidspecialist met AGB code registratie is aangesloten bij verzekeringen zodat cliënten hun behandeling vergoed krijgen. Deze acne specialisten doen elke 3 jaar opnieuw examen. De laatste keer was er veel aandacht voor voeding en het microbioom. Gelukkig verandert er dus veel op dit gebied.


Alle bewerkte voeding triggert in het lichaam een laag-gradige ontstekingsvorm. Een voedingsbodem voor de meeste ziektes.

Dus laten we zeggen, alle voeding gemaakt door iemand met een witte jas aan kun je beter mijden want deze zorgt ervoor dat je uiteindelijk ook weer bij de witte jas komt.

Koolhydraten horen in de schijf van 5. Maar probeer deze te beperken. Als je alle groente en fruit uit de natuur eet krijg je ook al voldoende koolhydraten binnen zoals bananen, noten, peulvruchten en zuivel.Oer-eten

Oer-eten is de voeding uit de natuur, dit is waar ons lichaam voor gemaakt is.

Als je deze met mate aanvult met een volkoren product dan zal je suikerspiegel nog niet heel veel gaan schommelen maar dat is wat er gebeurd als je veel eet van rijst, pasta, brood, pizza, koek, snoep en frisdrank. Aardappelen zijn ook koolhydraatrijk maar komen wel uit de natuur. Eet ze met mate. Eet gerust dan van het andere gezonde meer, meer groente, meer noten, meer olijfolie! Zo kun je ook beter gaan voor volle yoghurt want kijk maar eens in de ingrediënten-lijst. Heel vaak voegen ze in de magere 0% vet varianten suiker toe! Inmiddels zijn we erachter dat we helemaal niet bang hoeven te zijn van (goede) vetten maar wel van suiker.


Microbioom

In je darmen bevind zich het microbioom. Dit is een verzameling van kostbare goede bacteriën die jouw immuunsysteem vormen. Het microbioom wordt sterker door gezonde vezels uit groente fruit, noten, gefermenteerde producten zoals zuurkool, kefir, augurken.

Je maakt je microbioom zwak door alcohol, bewerkt eten, snoep, suiker en eigenlijk alles wat niet uit de natuur komt. Ook medicijnen, ibuprofen en anti-biotica zijn schadelijk.


Een zwak microbioom zorgen voor veel huidklachten zoals eczeem, acne, psoriasis maar ook heel veel andere gezondheidsproblemen, meer dan je denkt!

Wel moet ik erbij zeggen dat voeding zeker helpt in de strijd tegen acne maar zelden het probleem helemaal weghaalt. Probeer ook veel te bewegen, ook dat hoort bij de oermens.


Goede thuisverzorging

Vaak is het niet meteen nodig een behandeling te laten doen. Start in ieder geval thuis met de juiste producten. Een goede reiniging is heel belangrijk, een glycolzuurgel N4 en een zinkhoudende huidolie N6. De twee genoemde producten zijn ook in een mix verkrijgbaar onder de naam ACNE van Rosenberg Skin Clinic bij de webshop www.rosenbergskinclinic.nl en bij BOL.comTips tegen acne

Mensen met acne zitten vaak veel aan hun gezicht. Hiermee houd je de acne actief. Vaker je handen wassen helpt ook maar zit er liever niet aan. Of zit er aan met een watje met wat toner erop. Ook adviseer ik elke avond je kussensloop om te draaien en om de dag te verschonen. Je ligt er 8 uren op. De (foute) bacteriën vinden dat erg fijn. Over bacteriën gesproken. Je huid heeft een zuurmantel. De naam zegt het al. Je huid is zuur. Water is niet zuur en heeft een hele andere PH waarde. De huid heeft na het douchen heel veel tijd nodig om deze PH waarde weer goed te krijgen. De foute bacteriën zien nu hun kans om toe te slaan. Door een toner te gebruiken (soort zuur water) zoals TONIC N3 van Rosenberg Skin Clinic zet je jouw huid direct in de goede PH waarde.


Verder adviseer ik altijd om NIET met je gezicht onder een warme douche te staan. Zet de douche even lauw of koud. De huid denkt bij warm water, help ik moet talg aanmaken. Dat is nou net niet wat je wil. Ook stimuleer je met warmte de bacteriegroei.De acne behandeling bij de acne specialist

Door de hormonen maakt de huid teveel talg aan en zorgt deze hormoonhuishouding (bijvoorbeeld in pubertijd) er ook voor dat de bovenste huidlaag iets te dik wordt zodat het talg er niet goed uit kan. Hierdoor gaat de talgklier ontsteken.

Acne specialisten kunnen dan door middel van een peeling de dode huidcellen verwijderen en de witte koppen professioneel legen. Uiteraard is advies over goede thuisverzorging ook erg belangrijk om voor of direct na de behandeling mee te starten.


LED licht therapie

Op de foto is rood licht therapie te zien. Rood is voor huidverstrakking. De lamp heeft ook een blauwe stand. De veroorzaker van acne is de Propioni Acnes Bacterie. Deze bacterie gaat dood door dat blauwe licht. Er zijn niet veel acnespecialisten die deze lamp hebben. Bij huidspecialisten.com wordt deze therapie regelmatig succesvol toegepast.


Vergoeding verzekering bij de acne behandeling

Bij een erkend geregistreerd acne specialist zoals de huidpraktijk van Rosenberg Skin Clinic, wordt jouw acne behandeling vergoed indien je aanvullend verzekert bent. Dit gaat niet van je eigen risico af


Meer informatie over acne, de behandeling en thuisverzorging tref je op www.huidspecialisten.com Ik wens iedereen alle goeds! Groet, Jacqueline Rosenberg. Whatsapp huid service op 0653 27 60 70

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page