top of page

Wel of niet insmeren in de zon, 9 belangrijke beauty tips


De zon is heerlijk, we krijgen vitamine D en worden vrolijker. Hoe kun je genieten en verstandig zijn tegelijkertijd.


1; HUID NATUURLIJK REINIGEN

Dehydratatie (uitdroging) voorkom je door de huid niet agressief te reinigen. In make-up reinigingsdoekjes zit vaak alcohol. Alcohol droogt de huid ernstig uit. Gebruik geen producten met alcohol, parfum of andere irriterende stoffen. De N1 Cleansing Oil van Rosenberg Skin Clinic reinigt met een vitamine olie die je ook gewoon kunt smeren als huidolie!


2; KOUD DOUCHEN

Douche zo koud mogelijk, een warme douche droogt de huid uit. Douche ook niet lang want water heeft een andere PH waarde dan jouw huid, ook koud water. Breng je huid na het douchen weer in de goede PH waarde met de Tonic N3 (toner). Deze zorgt ervoor dat je huid niet trekkerig wordt en beter bestand is tegen slechte bacteriën terwijl de goede bacteriën, het zogenaamde microbioom, genieten van deze PH toner!


3; AFTER DOUCHE CARE

Smeer je na het douchen altijd in. Ga je niet de zon in dan kan dat perfect met de Cleansing Oil van Rosenberg Skin Clinic . Ga je de zon in, pak dit moment voor een goede SPF bescherming.


4; DE ZON, VRIEND OF VIJAND

Warm weer met heel veel zon werkt ook uitdrogend. Natuurlijk moet je de huid goed insmeren met een SPF 30 maar pas op dat dit geen schijnveiligheidsgevoel teweegbrengt. Je kunt nog steeds verbranden. Mijdt de zon tussen 11 en 15 uur of draag een hoed, witte paraplu of zoek de schaduw op. Heerlijk voor een powernap of toch even kantoor in om een achterstand bij te werken. Of pak je beauty-moment en doe het powermask op voor ultieme huidverstrakking, fijne poriën en een zuivere huid.


5; AIRCO

Airco is heerlijk, het zorgt alleen wel voor een droge lucht. Voorkom verdamping van je huid met de creme Protect van Rosenberg Skin Clinic. Deze voorkomt Trans Epidermaal Waterverlies. Dit treedt ook op in het vliegtuig. Protect is populair onder de cabine crew!


6; HYDRATEER MET HYALURONZUUR

Als je je huid onder de PROTECT nog een hydratatieboost wil geven, gebruik dan als basis op de schone huid het serum van pure Hyaluronzuur van Rosenberg Skin Clinic. Vergeet ook je decolleté niet!


7; WORD GEEN GERIMPELD APPELTJE

Bruin zijn staat prachtig maar zon verstandig. Zorg dat je nooit verbrandt, je huid onthoudt dit en kan kwaadaardige cellen gaan ontwikkelen. Bovendien krijg je er ook lelijke pigmentvlekken door. En uiteraard kun je voor dat probleem Vitamine A Glycolzuur smeren of het product PIGMENT maar dat heeft alleen zin als je dan ook de oorzaak wegneemt en dat is de zon (en parfum + evt hormonen)


8; WEL OF NIET SMEREN IN DE ZON

Op dit moment is er veel gaande over wel of niet smeren. Waar het om gaat; zorg dat je niet verbrand, ook niet een beetje. Verbranden is altijd slechter dan welke bagger crème dan ook. Of trek een lekkere wijde witte blouse aan voor een paar uur. Je huid blijft mooier en gaat niet vervellen.

Vergelijk het met eten, goede voeding is gezond. Te veel is altijd te veel. Overdaad schaadt, dat is met alles. Dus smeer of pak schaduw. Bruin word je toch wel...en mooier bruin.


9; DE NACHT ALS KUUROORD

De huid gebruikt de nacht om zich te herstellen, om je huid een 21 dagen vitaminekuur te geven heeft Rosenberg Skin Clinic vitamine E capsules die puur op de huid gaan.


Als je deze zomer bovengenoemde tips opvolgt ben je deze zomer mooi bruin met een huid om te zoenen!


Alle genoemde producten zijn van Rosenberg Skin Clinic, te koop in de webshop www.rosenbergskinclinic.nl en bij BOLcom


En tot slot, misschien een beetje een domper. Als je dan toch zon-schade hebt opgelopen of daaraan twijfelt (heb je ruwe plekjes, bruine vlekjes, niet genezende wondjes) maak altijd bij twijfel een afspraak bij je huisarts of kom gratis even buurten in Blaricum in onze huidpraktijk waar het info-consult gratis is. WhatsApp ook gerust een foto voor advies en stel hier ook al je vragen over jouw huid of producten. Ik wens je een mooie zomer! WhatsApp 0653 27 60 70 of bel 035-208 07 20

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page