top of page

Welke skincare is het beste voor mijn droge huid?

De droge huid


Een droge huid produceert over het algemeen te weinig talg of de voldoende hoeveelheid talg wordt door invloeden van buitenaf verstoord. Denk aan een hete douche, bad, chloorzwembad, airco, verkeerde zeep of verkeerde huidverzorgingsproducten waar onder andere alcohol in zit. Kijk hiervoor ook even bij irriterende stoffen. Bij vrouwen in de overgang spelen vaak hormonen een rol. Kijk even de video om via een natuurlijke weg je hormonen in balans te brengen.

De belangrijkste stap is dus om je mooie huid-eigen stoffen te beschermen. Dat begint al bij een juiste reiniging om behalve al het vuil te verwijderen, de PH waarde (zuurgraad) van de huid te beschermen of zelfs te herstellen.Is je huid trekkerig na de douche?

Dit komt omdat water een veel minder zure PH waarde heeft.

Na de goede reiniging is Hyaluronzuur na je 25ste een heel goed idee om huidveroudering te voorkomen door de hydratatie-boost die het geeft.

Maar nu komt de belangrijkste informatie voor de droge huid. Heb je weleens een crème gekocht tegen een droge huid? Vast wel! En als je deze dan een dag vergeten was te smeren, was je huid dan weer droog? Vast wel! Wat betekent dit? Dit betekent dat jouw crème als een laagje op je huid ligt en niet jouw huid herstelt!

Protect voor de droge huid of Protect+ (met matte finish, niet bij BOL)) voor de zeer droge huid zorgen ervoor dat de crème in je huid kruipt en daar blijft. Die spoel je niet zomaar af. Gebruik altijd lauw tot koud water om geen huidige talg op te lossen en weg te spoelen.

In de webshop vind je alle genoemde producten en natuurlijk bij BOL


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page