top of page

Beauty Model
facebook_untitled.jpg

Pigmentvlekken

Huidverbetering

Rosenberg is gespecialiseerd in het verwijderen van pigmentvlekken, bultjes, wratjes enz met de Cryopen. Daar komt een dun straaltje -89 graden uit en binnen 2 weken is het totaal verdwenen! Heb je grotere oppervlakken met pigmentvlekken door de zon dan is er de Glycolzuur Peeling en het product PIGMENT voor thuis in onze webshop + bol.com 

 

 

We behandelen hier de meest voorkomende pigmentvlekken.

Deze ontstaan meestal door de zon, hormonen spelen soms een rol (melasma), parfumgebruik of een huidbeschadiging zoals na acne of een valpartij. Ook ouderdomswratten behandelen we. Ze zien eruit als een pigmentvlek maar voelen ruw aan.

 

Naast pigmentvlekken behandelen we ook alle goedaardige wratten en acne

Bruin haarmodel

De pigmentvlek, de nieuwe rimpel

Pigment-storingen kennen meerdere oorzaken, de zon is de meest voorkomende. Omdat we meer verre reizen maken dan 30 geleden is hyperpigmentatie de nieuwe rimpel geworden. En deze kun je niet even wegspuiten met Botox of een Filler.

Wat is hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie is niet per se een aandoening, maar een term die een huid beschrijft die donkerder lijkt.

 

Soorten hyperpigmentatie

Er zijn verschillende soorten hyperpigmentatie, de meest voorkomende zijn melasma, zonnevlekken en post-inflammatoire hyperpigmentatie.

 

 • Melasma. Melasma wordt verondersteld te worden veroorzaakt door hormonale veranderingen en kan zich tijdens de zwangerschap ontwikkelen. De zones met hyperpigmentatie kunnen op alle delen van het lichaam voorkomen, maar het vaakst op de buik en het gezicht.

 • Zonnevlekken. Zonnevlekken, ook wel levervlekken of zonlichtlentigines genoemd, komen vaak voor. Ze zijn het gevolg van een te lange blootstelling aan de zon. Over het algemeen verschijnen ze als vlekken op plaatsen die aan de zon zijn blootgesteld, zoals de handen en het gezicht.

 • Post-inflammatoire hyperpigmentatie. Dit is het gevolg van een verwonding of ontsteking van de huid. Een veel voorkomende oorzaak van dit type is acne.

 

Donkere plekken op de huid zijn de belangrijkste symptomen van hyperpigmentatie. De vlekken kunnen variëren in grootte en zich overal op het lichaam ontwikkelen.

 

De grootste risicofactoren voor algemene hyperpigmentatie zijn blootstelling aan de zon en ontstekingen (bijv acne), aangezien beide situaties de melanineproductie kunnen verhogen. Hoe meer u aan de zon wordt blootgesteld, hoe groter het risico op verhoogde huidpigmentatie.

 

Afhankelijk van het type aandoening, kunnen andere risicofactoren voor hypergepigmenteerde vlekken omvatten:

 

 • gebruik van orale anticonceptie of zwangerschap, zoals gezien wordt bij melasma

 • donkerder huidtype, dat vatbaarder is voor pigmentveranderingen

 • geneesmiddelen die uw gevoeligheid voor zonlicht verhogen

 • trauma aan de huid, zoals een wond of oppervlakkig brandwondenletsel

Wat veroorzaakt hyperpigmentatie?

Een veel voorkomende oorzaak van hyperpigmentatie is een overmatige productie van melanine. Melanine is een pigment dat de huid zijn kleur geeft. Het wordt geproduceerd door huidcellen, melanocyten genaamd. Verschillende aandoeningen of factoren kunnen de productie van melanine in uw lichaam veranderen.

 

Bepaalde medicijnen kunnen hyperpigmentatie veroorzaken. Ook sommige chemotherapie medicijnen kunnen hyperpigmentatie als bijwerking hebben.

 

Zwangerschap verandert de hormoonspiegels en kan de melanineproductie bij sommige vrouwen beïnvloeden.

 

Een zeldzame endocriene ziekte, de ziekte van Addison, kan hyperpigmentatie veroorzaken die het duidelijkst zichtbaar is op plaatsen die aan de zon zijn blootgesteld, zoals het gezicht, de hals en de handen, en op plaatsen die aan wrijving zijn blootgesteld, zoals de ellebogen en de knieën.

 

De hyperpigmentatie is een direct gevolg van een verhoogd niveau van een hormoon in uw lichaam dat resulteert in een verhoogde melaninesynthese.

 

Overmatige blootstelling aan de zon kan ook een toename van melanine veroorzaken en is de meest voorkomende oorzaak. Daarbij wordt het gebruik van parfum op de huid gezien als pigmentvlekken veroorzaker evenals cosmetica met niet natuurlijke ingrediënten.

 

De huid beschermen

 

Thuisverzorging omvat ook het gebruik van zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème is de allerbelangrijkste factor om de meeste oorzaken van hyperpigmentatie te verhelpen. Zoek naar:

 • Een fysiek blokkerende zonnebrandcrème, bij voorkeur met zinkoxide als belangrijkste werkzame bestanddeel ten minste een SPF 30 tot 50

 • Gebruik een zonnebrandcrème dagelijks. Breng het elke 2 uur opnieuw aan als u in de zon bent - vaker als u zweet of zwemt.

 • Het dragen van hoeden of kleding die het zonlicht tegenhouden

 • Het vermijden van de zon op het moment van de dag dat deze het sterkst is, meestal tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Het vermijden van bepaalde medicijnen kan ook helpen hyperpigmentatie te voorkomen.

De huid beschermen is belangrijk ter voorkoming maar nog belangrijker na de behandeling van de zonnevlekken. De verschillende behandelmethoden stimuleren een hogere celdeling die een nieuwe huid genereert. De nieuwe huid vergelijken we met een babyhuid. Zijdezacht, ongeschonden maar wel kwetsbaar.

 

Zinkoxide

Zinkoxide is het wit zichtbare in gezonde zonnebrand crèmes. Er is nu ook pure zinkoxide verkrijgbaar die u zelf kunt mengen door je crème of gebruik deze puur. Breng pure zinkoxide aan met een kwastje of wattenstaafje op je (net behandelde) zonnevlek.

 

Glycolzuur

Glycolzuur is er in verschillende sterktes. Voor thuis is een % van rond de 10% aan te bevelen. Bij Rosenberg is 20% beschikbaar die doorgaans alleen gebruikt wordt om de zonnevlek mee aan te tippen. Doorgaan zijn de % hoger dan 10 beter om aan de professional over te laten. Rosenberg biedt peelings in soft, normal en strong aan. Bijkomend voordeel is dat Glycolzuur de celdeling bevordert en als "bijwerking" een jongere zijdezachte huid heeft. Tevens laat Glycolzuur de huid collageen aanmaken. Ook "rare" celletjes die opkomen en van plan zijn een wratje bij jou te maken worden meestal direct geëlimineerd. Een huid bevat vaak ook al pigmentstoringen in de diepte die (nog) niet zichtbaar is. Glycolzuur lost dit probleem in de diepte op. Het mooie van Glycolzuur is dat het alle dode huidcellen verwijderd. Vaak ook een oorzaak voor verstoppingen en acne. Let wel op dat het daardoor de huid wat bloter maakt, dus goed beschermen in de zon.

 

De behandeling van (pigment) zonnevlekken

Als het gezicht, decolleté of handen helemaal vol vlekjes zit heeft het de voorkeur eerst een peeling te doen. De extra opvallende plekken kunnen wel direct via bevriezing worden verwijderd.

 

De CryoPen

De CryoPen, de naam zegt het al is een pen waar een heel smal ijskoud (-89 graden) straaltje blaast. De pen raakt niet de huid. Belangrijk is heel precies te werken en niet de gezonde huid te raken. Rosenberg zorgt voor een sneller herstel en een minuscule kans op littekenvorming door de precieze methode die tevens gepaard gaat met de speciaal herstel bevorderende crème die daarna aangebracht en meegegeven wordt.

 

Voorkomen is beter dan genezen

 • Doe regelmatig de hydrofacial

 • Gebruik Glycolzuur

 • Spuit geen parfum op de huid

 • Verzorg de huid zonder chemische stoffen

#pigmentvlekken #zonnevlek #CryoPen #Glycolzuur #peeling

Beeld van de groep
Lingerie-modellen

Bestel Vitamine A Glycolzuur en Pure Hyaluronzuur voor thuis bij  rosenbergskinclinic.nl of Bol.com

 

Kliniek
Behandeling
CONTACT
bottom of page