top of page
Professionele fotostudio

Fotomodel worden

 

Het Modellenbureau

Een modellenbureau is niets anders dan een uitzendbureau voor fotomodellen. Het bureau heeft van alle fotomodellen goede foto's om te laten zien aan opdrachtgevers.

In principe kan iedereen zich (gratis) laten inschrijven. Voor reclame-opdrachten worden vaak bepaalde types gezocht: tieners, twintigers, baby's, opa's en oma's. lang, dik, dun, jong of oud. Als je maar uitstraling hebt.

Als het om mode-fotografie gaat, zijn er wel eisen: als vrouw bijvoorbeeld, moet je minimaal een lengte van 1.75m hebben en kledingmaat 34/36. De meeste bedrijven hebben een reclamebudo die voor hen advertenties maakt in tijdschriften, op internet of op de grote borden langs de snelweg. Van tevoren maakt zo'n bureau een schets hoe de foto eruit moet komen te zien. Daarna gaan ze op zoek naar een fotograaf, visagist, stylist en een of meerdere fotomodellen. Van het modellenbureau krijgen ze de portfolio's van de modellen. Op basis hiervan maken ze hun keus.

Het is daarom ontzettend belangrijk, dat jouw foto's er goed uitzien. Het modellenbureau belt het gekozen model en vraagt of hij/zij de opdracht kan doen.

Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat veel modellen nog naar school gaan, studeren of werken.

Het honorarium bedraagt meestal meer dan 80 euro per uur of meer. Als je studeert en je wilt wat bijverdienen, dan is het een goed idee om fotomodel te worden. In een uur verdien je meestal net zoveel als elders op een hele dag. En wie weet sta jij de volgende keer op de cover van een magazine.

Het castingbureau

Dit is ook een uitzendbureau, maar dan voor acteurs en figuranten. De werkwijze is hetzelfde als bij het modellenbureau, met een verschil: het gaat niet om foto's maar om televisie- en filmopdrachten. Je kunt dan bijvoorbeeld figureren of meespelen in een televisieserie of commercial.

De fotostudio

Als fotomodel heb je goede foto's nodig, je portfolio. Huis-, tuin en vakantiekiekjes zijn niet professioneel. Je moet dan ook echt naar een fotostudio om een reportage te laten maken. Het is belangrijk een fotostudio te nemen die hierin gespecialiseerd is. Ook als je (nog) geen fotomodel wilt worden, is het leuk om eens een fotoreportage te laten maken. Bij Studio Rosenberg gaat het als volgt in zijn werk:

Neem 3 setjes kleding mee (of 2 als je aanhoudt wat je aan hebt) Bijvoorbeeld iets sportiefs en iets netters. Ben je geschikt als fashionmodel dan is een bikini geen gek idee. 

Voordat je op de foto gaat word je opgemaakt (professionele visagie)

Een complete fotoshoot van professioneel iPhone photographer Jacqueline Rosenberg inclusief visagie en kledingwissel. Boek 2 uren als je een shoot wil met uitgebreidere visagie of meer kledingwissels. Je krijgt de digitale foto's in je WhatsApp verzonden. Foto's laten bewerken als kunstwerk kan achteraf. Prijs op aanvraag. Als je aangeeft mee te willen doen aan een expositie dan maak je kans op gratis bewerkingen!Deze bewerkingen zijn niet nodig om je in te schrijven. De bureaus zien je graag puur. Maar als je meedoet in een expositie met pers aandacht dan is dat ook goed voor jou als promotie. Dan kun je die foto toevoegen in je portfolio.

Als je aangeeft mee te willen doen aan een expositie dan maak je kans op gratis bewerkingen! Jacqueline maakt ook vrij werk; WhatsApp 0653276070 als je daarvoor in aanmerking wil komen. De shoot is dan gratis!

 

  • Facebook
  • Instagram

My story....your story..... our stories...

Ons verhaal begon in de jaren 90. Studio Rosenberg was de hippe fotostudio waar je als aankomend model je portfolio liet maken. Handig en vertrouwd. Dan wist je zeker dat je kwaliteit kreeg en niet bij een vieze kerel op een zolderkamer terecht kwam. Ook kregen de aankomende modellen adressen van de beste modellenbureaus. Het liep storm en ondertussen liepen er meerdere visagisten en modestylisten rond want Studio Rosenberg had inmiddels ook een kleinschalige visagisten en modestylisten-opleiding onder haar dak in Bedrijvencentrum Hooghiemstra (aan de Wittevrouwesingel) in Utrecht. In 2008 was er een expositie in New York over het werk van Studio Rosenberg. Ondertussen was Jacqueline Rosenberg zich ernstig aan het verdiepen in een andere tak van sport in de beauty. Het ontwikkelen van het merk Rosenberg Skin Clinic, de huidpraktijk en de psychologie van het gelukkig zijn met jezelf. In dit geval je spiegelbeeld.

 

De oude vertrouwde modellen portfolio shoot is weer terug van weggeweest. Helemaal nieuw is de fotoshoot die jij verdient, jouw kunstwerk, jouw power op beeld, jouw mooiste spiegelbeeld om je eraan te herinneren dat jij er mag zijn! Als ondersteuning voor een Clear Mind, een fit lichaam en een duurzamer leven is Larens Choice Magazine ontstaan.  Nu komen alle facetten bij elkaar. De cirkel is rond.

Kunstgallerij
Mannequins

Contact

Voel je vrij om te WhatsAppen of te bellen voor meer informatie of een afspraak te maken.

WhatsApp +31653276070

bottom of page