top of page

Glycolzuur Peeling


Een glycolzuurpeeling is een cosmetische procedure die wordt gebruikt om de textuur en uitstraling van de huid te verbeteren. Het hoofdingrediënt in deze peeling is glycolzuur, een type alfahydroxyzuur (AHA) dat van nature voorkomt in suikerriet en bepaalde andere vruchten. Glycolzuur heeft exfoliërende eigenschappen, wat betekent dat het de bovenste laag dode huidcellen verwijdert en de vernieuwing van de huid bevordert. Hier zijn enkele belangrijke punten over glycolzuurpeeling:

  1. Doel van Gycolzuur Peeling in de Huidpraktijk: Glycolzuurpeelingen worden vaak gebruikt om de huidtextuur te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen, acne littekens te vervagen, pigmentatieproblemen zoals ouderdomsvlekken en melasma te verminderen, en de huidskleur en -tint te egaliseren.

  2. Procedure in de huidpraktijk: Tijdens een glycolzuurpeeling wordt een glycolzuuroplossing op de huid aangebracht. De concentratie van glycolzuur kan variëren, afhankelijk van het beoogde doel en de huidtolerantie. De peeling kan enig ongemak veroorzaken, zoals een licht branderig gevoel of prikkeling. De duur van de behandeling en het aantal benodigde sessies kunnen variëren, afhankelijk van de individuele behoeften.

  3. Hersteltijd na de Glycolzuur Peeling: Na de peeling kan de huid rood en gevoelig zijn, en er kan schilfering optreden gedurende enkele dagen tot een week. Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon en om zonnebrandcrème te gebruiken om mogelijke huidschade te voorkomen.

  4. Resultaten van de Glycolzuur Peeling: De collageen gerelateerde resultaten van een Glycolzuur peeling zijn meestal niet onmiddellijk zichtbaar en verbeteren na verloop van tijd. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat u het volledige effect van de behandeling ziet. De frisheid, stralende glow, fijnere poriën wel vrijwel direct!

  5. Risico's van de Glycolzuur Peeling: Hoewel glycolzuurpeelingen over het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen ze enkele risico's met zich meebrengen, zoals roodheid, zwelling, of in zeldzame gevallen infectie of littekenvorming bij verkeerd gebruik. Het is belangrijk om een ervaren dermatoloog of huidspecialist te contracteren voor advies en uitvoering en om eventuele bijwerkingen te bespreken voordat u een peeling overweegt. De huidpraktijk van Huidspecialisten.com kan de peeling zo uitvoeren dat er zelfs geen roodheid zichtbaar is na afloop. Duidelijk mag zijn dat een wat roder effect ook in het resultaat meer zichtbaar is.

Het is belangrijk op te merken dat bijna iedereen geschikt is voor glycolzuurpeelingen, en het is essentieel om een professionele beoordeling te krijgen om te bepalen welk % en duur behandeling geschikt is voor jouw huidtype en specifieke huidproblemen.


Bij Huidspecialisten.com van het merk Rosenberg Skin Clinic krijg je een speciale herstelcreme (Egaliser) op die tevens je huid beschermt in de zon. Deze is ook voor thuis te bestellen.  1. Doel van de Glycolzuur Peeling thuis: Glycolzuurpeelingen worden ook thuis gebruikt om de huidtextuur te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen, acne littekens te vervagen, pigmentatieproblemen zoals ouderdomsvlekken en melasma te verminderen, en de huidskleur en -tint te egaliseren.

  2. Procedure van de Glycolzuur Peeling thuis: Ten eerste is het belangrijk om op elk moment de huidspecialist te kunnen raadplegen zoals bijvoorbeeld de WhatsApp service +31 (0)6 53 27 60 70 die gekoppeld is aan de aankoop van de Glycolzuur Peeling voor thuis van Rosenberg Skin Clinic maar dit nog even terzijde. Wat wel belangrijk is om te weten, dat volgende info alleen betrekking heeft op de 2 producten van Rosenberg Skin Clinic als voorbeeld. Andere fabrikanten gebruiken weer andere ingrediënten met een andere gebruiksprocedure. Advies: gebruik dagelijks de 12% Vitamine A Glycolzuur gel N4 van Rosenberg Skin Clinic, ook bij BOL te verkrijgen. De sterkere N4 Vitamine A Glycolzuur 20% van Rosenberg Skin Clinic is alleen bij het merk zelf te bestellen. De dagelijkse gel gebruik je eerst enkele weken, dagelijks voordat je jouw creme of huidolie aanbrengt. Bij gevoeligheid of roodheid pauzeer je totdat het weer over is. Als dat gemakkelijk gaat kun je de 20% aanbrengen op een watje en heel gemakkelijk aanbrengen. Dit doe je eerst 1x per week en zo bouw je het op. Uiteindelijk kun je het wellicht aan (afhankelijk van je huidtype) om de 20% dagelijks te gebruiken.

  3. Hersteltijd na de Glycolzuur Peeling Thuis: Omdat er in kleinere stapjes wordt gewerkt is er geen hersteltijd. Let wel op: je huid is wel onderliggend druk met bouwen aan collagene weefsel. Een bouwwerk heeft bouwstoffen nodig. Dus gezond eten, slapen, bewegen en niet roken is heel belangrijk.

  4. Resultaten van de Glycolzuur Peeling Thuis: De Glycolzuur Peeling thuis geeft elke dag een kleine boost die na een maand vele malen groter is dan 1x in de maand een peeling in de huidpraktijk. Vele druppels maken ook een grote plas! De resultaten van de Glycolzuur Peeling thuis zijn dus net zo groots als de Glycolzuur Peeling bij de huidpraktijk. Ondanks dat je jouw huid wat beter moet beschermen in de zon (omdat de "vuile" dode huidcellen eraf zijn zul je merken dat je huid na verloop van tijd sterker en weerbaarder wordt! Ook zal je huid steviger en sappiger worden omdat de Glycolzuur Peeling ook zorgt voor goede hydratatie!

  5. Risico's van de Glycolzuur Peeling Thuis: Bij het opvolgen van de adviezen zijn de risico's beperkt. Het betreft uitzonderlijke gevallen. Voorbeeld; je bent verkouden en je snuit je neus elk uur. De Glycolzuur Peeling zal direct gevoeliger aanvoelen rond de neus. Luister dus altijd naar je huis. Een watje met normaal kraanwater zal dit gebied direct "blussen" Het aanbrengen van EGLISER van Rosenberg Skin Clinic zal direct eventuele roodheid wegnemen.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page