top of page

Wat gebeurt er met je huid als je 20, 30, 40, 50 of 60 wordt en wat kun je het beste doen20 jaar

"De grootste klacht die ik hoor van cliënten van 20 jaar is lichte dofheid en er over het algemeen vermoeider uitzien. Dit komt meestal voor in het midden tot eind van de 20," Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door zonneschade die zich in de loop der tijd heeft opgehoopt, slaapgebrek, stress of zelfs genetische aanleg.


Hoewel je huid waarschijnlijk nog geen tekenen van veroudering vertoont, zal het leggen van een goede dagelijkse verzorgingsroutine voor de komende jaren je huid alleen maar helpen op de lange termijn.


Een goede reiniging, exfoliatie, hydratatie en voeding (N1 t/m N6 van Rosenberg Skin Clinic biedt dat)


Zelfs als je geen last hebt van acne, is het toch goed om een serum op basis van AHA zoals N4 glycolzuur toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine om dofheid aan te pakken en zachte peeling te stimuleren.


Huidspecialisten kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken - een zonnebrandcrème die niet ook in uw make-up zit. Gebruik elke dag (ja, ook de dagen dat u niet naar buiten gaat) een aparte breedspectrumzonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om uw huid te beschermen. Standaard zit er bijvoorbeeld SPF 30 in de dag en nachtverzorging van 24 hour skin care van Rosenberg Skin Clinic op basis van gezond ZINK, deze zorgt ‘snachts voor herstel en anti-oxidatie in de huid.30 jaar

Als je 30 bent, begin je de eerste tekenen van veroudering te zien, evenals de eerste effecten van zonneschade die waarschijnlijk in je tienerjaren of in je twintiger jaren is ontstaan. In de 30 zijn fijne lijntjes beginnen te zien, verlies van volume in de wangen en zwaardere pigmentatie door zonneschade.


Het herstelsysteem van je huid vertraagt, wat betekent dat de huid er doffer uit kan zien, en een verminderde collageenproductie betekent dat je huid er minder strak uitziet, zodat je vroege rimpels en een dunnere huid kunt zien (vooral onder de ogen, waar we de bloedvaatjes eronder kunnen zien en vervolgens verkleuring) - het perfecte moment om te investeren in een goed Serum zoals N5 pure Hyaluronzuur van Rosenberg Skin Clinic.


Het toevoegen van antioxidanten in de 30 is ook iets wat ze niet genoeg kan benadrukken.Hiervoor is ook het product AGING een goede keuze. Een mix van Hyaluronzuur en voeding, ook van anti-aging specialist Rosenberg Skin Clinic.


"Antioxidanten helpen de zonschade te herstellen die in de loop der jaren is ontstaan - ze verhelderen een doffe huid en helpen het collageen te verjongen", legt ze uit. "Ik gebruik ze graag 's ochtends onder mijn zonnebrandcrème." De meest voorkomende antioxidant in huidverzorging is vitamine C, maar er zijn ook andere geweldige opties en formules die veel antioxidanten samenvoegen.


Rosenberg behandelt veel cliënten van in de 30 LED PDT (Photo Dynamic Therapy) die kunnen helpen bij het verwijderen van verkleuringen.


Ze beveeelt ook behandelingen aan die de celvernieuwing stimuleren, zoals GLYCOL peelings en microneedling - waarbij kleine gaatjes in het huidoppervlak worden gemaakt om de groei van nieuw collageen te stimuleren. www.huidspecialisten.com


40 jaar

40 jaar is het moment waarop je echt grote veranderingen in de stevigheid van je huid begint te zien. Je krijgt te maken met verlies van volume en elasticiteit (wat leidt tot een verslapte huid), maar ook met meer uitgesproken rimpels en schade door de zon, wat kan leiden tot aandoeningen zoals melasma.


Hoewel u misschien eraan denkt te investeren in BOTOX en FILLERS zegt Rosenberg dat de meest succesvolle cliënten degenen zijn die de behandelingen in de praktijk combineren met hun kennis van huidverzorging. Dat wil zeggen dat zij hun levensstijl aanpassen om de resultaten van de behandelingen te ondersteunen. Dit is ook waarom Rosenberg Skin Clinic meer is dan een huidmerk. Zij promoot ook een gezonde leefstijl en geeft hier tips over op instagram/rosenbergskinclinic en op YouTube/JacquelineRosenberg.50 jaar

Na de menopauze ervaart ons lichaam een hormoonverschuiving met afnemende niveaus van oestrogeen en verhoogde niveaus van androgenen en dit kan de huid beïnvloeden huid dunner en minder elastisch wordt. Er treedt botresorptie op en dit uit zich in volumeverlies - vooral in het midden van het gezicht - naarmate we ouder worden. Droogte is een ander groot probleem, en je kunt zien dat acne die je sinds je tienerjaren niet meer hebt gezien, weer de kop opsteekt als gevolg van deze hormonale schommelingen. Overtollig pigment en tekenen van zonneschade (d.w.z. bruine vlekken en fotoveroudering) worden ook prominenter.


De grootste oplossing voor huidverzorging is ervoor te zorgen dat uw huid vocht vasthoudt. Vermijdt reinigingsdoekjes of andere agressieve reiniging. Deze beschadigen de natuurlijke beschermlaag tegen te veel vochtverdamping in de huid.


Trans epidermaal waterverlies - of kortweg TEWL - is een veelvoorkomende aandoening die veel mensen ervaren, en het verwijst naar een verlies van vitale hydratatie in de huid als gevolg van waterverdamping.Naast alle eerdergenoemde behandelingen en huidverzorging, die nu nog belangrijker zijn, is een crème ter voorkoming van uitdroging er belangrijk geworden. Rosenberg heeft hiervoor PROTECT N 10 ontwikkeld.60 jaar en ouder

Het is nooit te laat om te beginnen met goede huidverzorging, behandelingen en te starten met een gezonde leefstijl. Er is zoveel te doen aan huidverbetering. Start hier altijd eerst mee voordat u kiest voor een facelift of injectables. Een fitte huid herstelt immers beter en wellicht vindt u het niet eens meer nodig als u ziet dat hierdoor de huid een stuk steviger, elastischer en fitter eruitziet.


Alle ouderdomswratten en pigmentvlekken kunnen met de CryoPen binnen enkele seconden worden verwijderd.


Producten te verkrijgen in webshop www.rosenbergskinclinic.nl

of BOLcom (bestel je bij de webshop van de maker dan mag dat met kortingscode 10BRAVO met 10% korting)


Anti-age behandelingen; www.huidspecialisten.com27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page