top of page

Genitale wratten bij de vrouw


Vrouw voelt zich vrij, genitale wratten bij de vrouw zijn behandelen met de CryoPen door Huidspecialisten.com
Genitale wratten bij de vrouw zijn met succes behandeld en ze voelt zich vrij

Genitale wratten, ook wel bekend als condylomata acuminata, zijn een veelvoorkomende seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die wordt veroorzaakt door bepaalde stammen van het humaan papillomavirus (HPV). Ze kunnen zowel bij mannen als vrouwen voorkomen, maar het lijkt erop dat vrouwen iets vatbaarder zijn voor genitale wratten dan mannen.


Waar bevinden genitale wratten zich bij de vrouw

Genitale wratten bij vrouwen verschijnen meestal in het genitale gebied, inclusief de vulva (buitenkant van de vagina), de vagina, de anus en soms zelfs (zelden) in de mond of keel als de infectie wordt doorgegeven door orale seks.


Hoe zien genitale wratten eruit bij de vrouw

De wratten worden gekenmerkt door kleine, vleeskleurige gezwellen die op bloemkool lijken en vaak in clusters voorkomen. Ze kunnen jeuken, pijnlijk zijn of helemaal geen symptomen veroorzaken.


Genitale wratten behandelen bij de vrouw

Het is belangrijk om genitale wratten te behandelen, omdat ze zich kunnen verspreiden en ook het risico op cervicale kanker (baarmoederhalskanker) bij vrouwen kunnen verhogen. Als je vermoedt dat je genitale wratten hebt, is het raadzaam om contact op te nemen met een arts of genitale wratten specialist. Zij kunnen de juiste diagnose stellen en een passende behandeling aanbevelen, zoals het verwijderen van de wratten, het gebruik van topische medicijnen of andere behandelingsopties. Een creme, zalf of tinctuur blijft meestal niet op zijn plaats zitten en kan pijnlijke plekken geven. Cryotherapie is zeer doeltreffend, de meeste pijnloze manier en tevens zelden een bijwerking geeft. Lees meer over de behandeling van genitale wratten.


*Baarmoederhalskanker is kanker die in de baarmoederhals ontstaat. De medische term hiervoor is cervixcarcinoom. Baarmoederhalskanker wordt meestal ontdekt bij het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Bij baarmoederhalskanker zit er een kwaadaardige tumor in de baarmoederhals.


Waar kun je terecht voor de behandeling van genitale wratten bij de vrouw

Huidspecialisten.com heeft jarenlange ervaring met het behandelen van genitale wratten bij de vrouw in Huidpraktijk Rosenberg Skin Clinic Amsterdam (Vondelpark), Blaricum en Utrecht.


Daarnaast is het essentieel om veilige sekspraktijken te volgen, zoals het gebruik van condooms, om de verspreiding van genitale wratten en andere SOA's te voorkomen. Alhoewel wel gezegd moet worden dat de wratjes vaak buiten het condoom-gebied zitten.


Heb je vragen over genitale wratten bij de vrouw of wil je een afspraak maken

WhatsApp dan gerust op 06 53 27 60 70

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page