top of page
Geboorte van Venus

Genitale Wratten

Je kunt ook wratjes krijgen op je penis, vagina of anus. Dit noemen we genitale wratten. Deze is overdraagbaar door sex en helaas werkt een condoom meestal niet afdoende omdat de wratjes zich ook buiten dit gebied bevinden. Dit is een SOA. De meest vastgestelde SOA is chlamydia. Bij hetero's volgen herpes en genitale wratten (HPV). Bij homo-mannen is dat syfilis en gonorroe. 

 

De genitale wratten worden veroorzaakt door het HPV virus. Iedereen heeft het virus (80%) we eens doorgemaakt. Niet iedereen krijgt er wratten door. Soms gaat het wratje vanzelf weg. Maar helaas komen er veel cliënten die (te) lang hebben gewacht en in de praktijk komen met tien of meer wratjes.

De meeste cliënten zijn al bij de huisarts geweest (dat hoeft niet) en hebben een crème gekregen. Wat wij horen van vooral onze vrouwelijke cliënten dat deze crème of tinctuur het slijmvlies van de vagina aantast. Dit heeft tot gevolg dat er pijnlijke open plekken ontstaan terwijl de wratjes niet weggaan. Door onze specifieke Cryopen Behandeling zijn we in staat pijnloos en direct de wratjes te verwijderen. Dit is ons dagelijks werk dus schroom niet om een afspraak te maken. Wij maken regelmatig mee dat vooral vrouwen, door het zachte pijnlijke slijmvlies met een traan binnenkomen omdat ze al een lange weg hebben gevolgd met pijnlijke smeersels. Ze vertrekken vaak ook weer met een traan, van geluk. Wacht niet langer want het breidt zich snel uit. Neem gerust even een kijkje bij de CryoPen 

Heb je vragen? WhatsApp gerust op (+31) 06 53 27 60 70

Gepubliceerde artikelen van Huidpraktijk Rosenberg Skin Clinic

bottom of page